X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Expert: Demiterea bașcanului este ilegală

19 noi. 2013,, 11:38   Societate
2363 5
Foto: tribuna.md
Numirea Irinei Zelenskaia în calitate de bașcan interimar al autonomiei găgăuze este ilegală. Această opinie a fost exprimată de către expertul în drept constituțional Nicolae Osmochescu.

"Dacă legea stipulează că pentru exprimarea votului de neîncredere sînt necesare 24 de voturi, apoi orice alt număr mai mic de voturi este insuficient. Prin urmare, înlăturarea din funcția de bașcan este ilegală, din moment ce acest lucru a fost făcut cu doar 19 voturi. Prin urmare, numirea în această funcție a unui alt candidat este, de asemenea, ilegală. Dar, din punct de vedere politic, ea poate fi calificată în mod diferit, chiar și "puci de importanță locală", a menționat Nicolae Osmochescu pentru NOI.md.

Pe 15 noiembrie Adunarea Populară a Găgăuziei a examinat chestiunea cu privire la exprimarea votului de neîncredere actualului bașcan Mihail Formuzal. Demiterea lui Formuzal a fost susținută de 19 din cei 20 de deputați care au luat parte la vot. Însuși bașcanul, Mihail Formuzal, nu și-a recunoscut demiterea, întrucît pentru exprimarea votului de neîncredere conducătorului autonomiei sînt necesare voturile a 24 de deputați din 35 de membri ai organului legislativ local. Cu toate acestea, reprezentanții Partidului Democrat în APG, în mod abuziv, au desemnat-o ca bașcan interimar pe Irina Zelenskaia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?