Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Belgia: Majoritatea piloților Brussels Airlines sînt în grevă; mai multe zboruri deja anulate

18 noi. 2013,, 12:39   Externe
2162 0
Foto: bigstory.ap.org
Opt din zece zboruri ar putea fi anulate luni, anunță sindicatele piloților, întrucît 80% dintre piloții Brussels Airlines sînt în grevă. Mai multe zboruri, cu destinația sau provenind de la Budapesta, Geneva, Madrid, Berlin și Paris au fost anulate deja în cursul dimineții, relatează presa belgiană.

'Din cauza unei greve spontane a unora dintre piloții noștri, sîntem obligați să anulăm mai multe zboruri luni. Facem tot posibilul pentru a limita inconvenientele pentru pasagerii noștri. Brussels Airlines le propune pasagerilor ale căror zboruri sînt afectate de grevă soluții alternative de călătorie', se menționează într-un comunicat al companiei.

Circa 50 de piloți participă la acțiune, întrucît ei consideră că acordurile încheiate anul trecut, în condițiile în care compania era pe profit, nu mai sînt respectate de conducere. Una dintre principalele nemulțumiri este cea legată de contractele piloților de peste 58 de ani, cărora Brussels Airlines le cere să lase locul celor mai tineri.

Piloții au dat un preaviz de grevă vineri, după ce o reuniune de conciliere de joi cu conducerea nu a dus la rezultatele așteptate. Piloții s-au reunit luni dimineață la sediul companiei, pentru o nouă ședință. 'Circa 80% dintre piloți nu au reluat lucrul', a declarat Thierry Vuchelen, din cadrul sindicatului liberal ACLVB/CGSLB.
Paul Buekenhout, reprezentantul sindicatului creștin flamand LBC precizează că 'nemulțumirea este foarte importantă'. 'Greva este totală. Este pentru prima dată în istoria Brussels Airlines cînd o acțiune cunoaște un asemenea succes', a spus Buekenhout.

'Am ajuns la un acord anul trecut cu o delegație a personalului privind un plan de restructurare valabil pentru perioada de după 2012-2013', a declarat Geert Sciot. Conform acestuia, piloții urmau să lucreze la capacitate de 85% în 2012 și 90% în 2013, însă datorită rezultatelor comerciale bune s-a revenit încă din acest an la ritmul de lucru de 100%.

'Piloții au, la vîrsta de 58 de ani, deja dreptul de a ieși la pensie. Nu este logic să le cerem să lase locul celor mai tineri?', a mai spus Sciot, precizînd că Brussels Airlines este gata sa discute cu greviștii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?