Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Cel mai bogat om din Europa, urmărit penal

18 noi. 2013,, 11:02   Externe
4285 0
Foto: ruvr.ru
Procuratura de la Bruxelles a deschis un dosar penal pe numele miliardarului francez Bernard Arnault, proprietarul grupului francez de lux Louis Vuitton, fiind interesată de activitățile companiei sale belgiene.

"Vorbim despre o majorare de capital a companiei sale belgiene Pilinvest cu 2,9 miliarde de euro. Se investighează, de asemenea neconcordanța între adresa plătitorului cu locația sa", - citează RIA Novosti pe reprezentantul procuraturii.

Pilinvest a fost fondată de către Bernard Arnault în 1999. Între 2005 și 2007, capitalul companiei a crescut la 368 de milioane de euro. Biroul procurorului este interesat de o anumită operațiune care a fost efectuată în decembrie 2011. Nu se precizează ce anume suspectează autoritățile.

Potrivit avocatului companiei Pilinvest, " această anchetă este o continuare a proceduri începute mai mult de un an în urmă".

Arnault deține cea mai mare avere din Europa și cea de-a patra ca mărime din lume, potrivit unui clasament al revistei americane Forbes din 2012. În luna martie, parchetul din Bruxelles a dat două avize negative comisiei de naturalizare a camerei deputaţilor din Belgia în privinţa cererii formulate de Arnault. Cel mai bogat om din Europa a declarat că el a fost și este rezident fiscal în Franța și a vrut să obțină dubla cetățenie pentru dezvoltarea afacerilor în Belgia.

În aprilie el a retras cererea pentru obținerea cetățeniei belgiene. Parchetul din Bruxelles a verificat afacerilelui Arnault. Potrivit mass-media, au apărut întrebări legate de numărul mare de companii create de acesta în Belgia. Astfel, anchetatorii au constatat că aproximativ zece companii deschise de omul de afaceri au fost înregistrate la aceeași adresă de la Bruxelles - în apartamentul unde trăiește managerul LVMH din Belgia. Aceasta companie este cel mai mare producător din lume de bunuri de lux.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?