X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Formuzal: Tentativa de înlăturare de la putere a bașcanului Găgăuziei a eșuat (VIDEO)

16 noi. 2013,, 04:27   Politică
6133 2
Foto: gagauzinfo.md
Deputații democrați din legislativul găgăuz nu au reușit să adune 24 de voturi necesare pentru demiterea bașcanului autonomiei, Mihail Formuzal, de aceea încercarea lor a eșuat. Despre aceasta Formuzal a anunțat jurnaliștii imediat după ședința Adunării Populare.

Potrivit lui, democrații au încercat să înlăture bașcanul din funcție, dar au reușit să adune doar 19 voturi din 24 necesare.

"Din acest motiv, încercarea de înlăturare a bașcanului Găgăuziei a eșuat", a declarat Formuzal, citat de portalul de știri gagauzinfo.md.

Imediat după ședință, grupul de deputați în frunte cu președintele raionului Vulcănești, Serghei Cernev, au urcat la etajul al treilea al clădirii executivului, cerîndu-i lui Formuzal să părăsească sediul. Însă nu au fost lăsați să treacă de ofițerii de poliție.

"Este în stilul Partidului Democrat – raiduri, acaparări și altele. Bașcanul nicăieri nu pleacă, el continuă să lucreze mai departe. Există o procedură legală. Respectați legea! După ce 24 de deputați vor vota, petreceți referendumul și în cazul în care 50% +1 vor spune să demisionez, bașcanul va face acest lucru", a spus Mihail Formuzal.

El a menționat că acum, se pare, democrații vor încerca să implice poliția și "luptătorii" din grupările politice organizate.

De aceea "stabilitate nu va fi", a concluzionat bașcanul, subliniind că el intenționează să primească decizia Adunării Populare și, dacă va depista elemente care contravin legislației, o va contesta în instanța de judecată.

La ședința Adunării Naționale din 15 noiembrie deputații au încercat să-l demită pe bașcanul Mihail Formuzal. "Pentru" au votat 19 din 30 de deputați prezenți. După aceea, ei au numit-o în postul de guvernator interimar pe Irina Zelenskaia, responsabilă pe probleme de justiție în executiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?