Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Actuala guvernare nu are nicio șansă să semneze la anul viitor Acordul de asociere cu UE – declarație (VIDEO)

16 noi. 2013,, 11:00   Politică
5508 2
Foto : noi.md
Dacă la finele acestei luni Republica Moldova va parafa Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, acest lucru nu înseamnă că el va fi și semnat la anul viitor. Declarația a fost făcută pentru NOI.md de către liderul Partidului Forța Poporului, Nicolae Chirtoacă.

Nicolae Chirtoacă susține că șansele parafării la summitul de la Vilnius a Acordului de asociere cu UE cresc în contextul unei rivalități geopolitice existente între Occident și Orient, și anume între Uniunea Europeană și Federația Rusă.

”Partenerii noștri europeni vor închide ochii asupra unor lucruri strigătoare la cer pentru ca Moldova să se miște în direcția necesară. Însă după parafarea acestuia presiunile UE asupra Republicii Moldova vor fi mult mai dure și asistența va fi condiționată. Mai multe reforme, respectiv, și mai multă asistență va fi acordată”, a specificat Nicolae Chirtoacă.

Cu toate acestea, liderul PFP se arată sceptic vizavi de semnarea Acordului de asociere cu UE pînă la finele anului viitor, în condițiile în care reformele sînt mimate, iar promisiunile anterioare ale actualei guvernări s-au dovedit a fi vorbe goale.

”Actuala guvernare nu are nici o șansă. Ea nu este interesată de promovarea reformelor sistemice. Acest sistem creat prin anii 2007-2008 este bazat pe așa-numitul control asupra resurselor financiare ale statului. Este un sistem oligarhic și liderii grupărilor oligarhice nu vor tăia cracul de sub ei. Anume din cauza asta, reformele în Republica Moldova sînt mimate”, a precizat Nicolae Chirtoacă.

În opinia președintelui PFP, obiectivul integrării europene poate fi realizat doar în cazul apariției unei noi forțe politice reale, care conștientizează riscurile și își asumă responsabilitate deplină pentru a întoarce Republica Moldova pe adevărata cale ce duce spre Europa.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?