X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4029

Coaliţia de guvernare este gata să facă schimb de experienţă cu comuniştii în ceea ce priveşte organizarea manifestaţiilor

15 noi. 2013,, 12:31   Politică
3038 8
Foto: noi.md
Majoritatea parlamentară a avertizat comuniştii despre inadmisibilitatea tulburărilor în timpul "Marşului spre Chişinău", planificat pentru 23 noiembrie, şi este gata să facă schimb de experienţă în ce privește desfăşurarea acţiunilor de amploare. Despre aceasta au declarat joi, la finele şedinţei parlamentului, reprezentanţii Coaliţiei de Guvernare Pro-Europeană.

Potrivit Agenţiei "Infotag", preşedintele parlamentului, Igor Corman, a dezminţit declaraţia liderului PCRM, Vladimir Voronin, potrivit căruia organele de drept au primit ordin să împiedice desfăşurarea mitingului.

"Declaraţia în cauză a fost enunţată înainte să aflăm că marşul a fost reprogramat pentru 23 noiembrie. Singuri declară, singuri reprogramează marşul. Consider că nu este necesar să comentăm această declaraţie pentru că este o aberaţie", a spus spicherul.

Liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, consideră că "PCRM a decis să se asigure în cazul în care mitingul PCRM va eşua".

"Nu este prima dată cînd comuniştii anunţă despre planurile lor grandioase, care, de facto, sînt destul de modeste. Acuzaţiile precum că MAI împiedică acţiunile de protest reprezintă o calomnie. Comuniştii se opun procesului de integrare europeană a Moldovei şi, de aceea, caută argumente pentru a justifica viitorul eşec", a spus parlamentarul.

Potrivit lui Streleţ, "comuniştii au procedat la fel şi pe 3 noiembrie, afirmînd că oamenii au fost obligaţi să participe la mitingul pentru susţinerea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova".

"Să ia drept exemplu felul cum a fost desfăşurat mitingul din 3 noiembrie. Sîntem gata să facem schimb de experienţă în ceea ce priveşte desfăşurarea unor astfel de evenimente", a spus liberal-democratul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?