X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4028

Voronin: Forțele de ordine au primit indicații să împiedice desfășurarea Marșului spre Chișinău

15 noi. 2013,, 03:12   Politică
8905 6
Foto: nakanune.ru
Declarația a fost făcută de liderul PCRM, Vladimir Voronin, joi, 14 noiembrie, după ce a anunțat că Marșul spre Chișinău împotriva acțiunilor actualei guvernări, va începe pe data de 23 noiembrie.

”Potrivit informației de care azi dispunem, organele de drept au primit indicații să stopeze acest marș spre Chișinău, să stopeze autobuzele, să oprească oamenii ca să nu poată ajunge la marșul de la Chișinău”, a declarat Vladimir Voronin, specificînd că PCRM cere insistent reprezentanților organelor de drept să nu facă acest lucru.

”Este o încălcare foarte gravă a normelor democratice, a Constituției, a drepturilor omului la proteste. Instituțiile de stat care vor întreprinde asemenea măsuri vor fi atacate de noi în toate instituțiile naționale și internaționale”, a mai menționat liderul PCRM.

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin a declarat joi, 14 noiembrie, că după refuzul guvernării de a răspunde revendicărilor opoziției privind demiterea Guvernului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, PCRM începe acțiunile de protest împotriva guvernării. Astfel, acțiunile de protest vor începe pe 21 noiembrie, iar Marșul spre Chișinău va avea loc pe data de 23 noiembrie.

Pe data de 7 noiembrie curent, CC al PCRM a făcut publică o declarație prin care a amintit despre multiplele crime împotriva propriului popor săvîrșite de actuala guvernare, începînd de la vînzarea netransparentă și ilegală a proprietății publice, pînă la organizarea clanurilor mafiotice și oligarhice, care și-au subjugat țara. PCRM a înaintat actualei guvernări trei cerințe, care urmează să fie îndeplinite pînă pe data de 21 noiembrie: demisia Guvernului, organizarea alegerilor parlamentare anticipate și organizarea unui referendum republican privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală.

”În cazul în care aceste cerinţe nu vor fi satisfăcute, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova cu susţinerea societăţii civile şi a tuturor forţelor civice sănătoase, va chema neîntîrziat susţinătorii să se adune în Chişinău pentru a obţine în orice condiţii realizarea cerinţelor menţionate prin metode paşnice, în cadrul realizării drepturilor şi libertăţilor democratice”, se spune în declarația CC PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?