Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

PVE: Numeroși politicieni și-au construit ilegal case în pădure (VIDEO)

14 noi. 2013,, 16:30   Societate
6054 2
Foto: noi.md
Partidul Verde Ecologist cere parlamentului să abroge Legea cu privire la darea în arendă a pădurilor, în condițiile în care acestea sînt exploatate ilegal pentru construcții. Solicitarea a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, în preajma desfășurării pe 22 noiembrie curent a unei noi licitații cu privire la darea în arendă a pădurilor, transmite NOI.md.

Președintele PVE, Anatolie Prohnițchi, susține că pădurile, potrivit Constituției Republicii Moldova, sînt un bun al poporului. ”Pădurile sînt exploatate pentru construcții din cauza unei decizii a lui Tarlev, care a dat posibilitate să fie privatizate. Multe dintre cele arendate sînt vîndute ilegal la prețuri exagerate. Toate acestea se fac în baza unor lacune găsite în aceste contracte”, a precizat Anatolie Prohnițchi.

Academicianul Alexei Palancean, vicepreședintele PVA spune că printre arendașii care intenționează sau au deja construite case sînt politicieni. ”Toate pădurile din preajma Chișinăului sînt luate în arendă. Se construiesc castele cu două nivele. Printre arendași sînt nume binecunoscute în politică. Mai mult, actualul și fostul ministru al construcțiilor, dar și o serie de businessmeni, se numără printre potențialii arendași la următoarea licitație”, a subliniat Alexei Palancean.

Pe lîngă abrogarea legii, PVA solicită organelor de forță să ia de urgență măsurile de rigoare pentru a stopa construcția de imobile în păduri și a le demola pe cele existente.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?