X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Pirkka Tapiola: UE ajută Moldova, nu doar promite

12 noi. 2013,, 16:01   Societate
4931 2
Foto: moldova.org
”Uniunea Europeană ajută Moldova, nu doar promite”, a declarat marţi, în cadrul întrunirii la ASEM cu studenţii, şeful delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola.

Potrivit Agenţiei "Infotag", acesta a spus că "dacă este să ne uităm în direcţia UE, atunci putem observa că la moment există diferite standarde, o piaţă competitivă vastă, care funcţionează, de asemenea un şir de alte facilităţi, şi anume reieşind din aceasta UE nu doar spune că ajută Moldova, dar cu adevărat acordă ajutor".

Potrivit lui, "UE se ocupă cu reformarea şi de aceea Moldova cu uşurinţă poate folosi aceleaşi standarde ca şi membrii uniunii, fără nici un obstacol".

Tapiola a menţionat că "UE este cea mai mare piaţă din lume, iar PIB-ul acesteia constituie 30 de mii de euro pe cap de locuitor, iar după aderare, în Moldova va fi observată creşterea PIB-ului".

Cu toate acestea, Tapiola a îndemnat cetățenii moldoveni să nu aştepte "ploaia de aur de la summitul de la Vilnius".

După summitul va trebui de muncit mult, de creat locuri de muncă şi de înlăturat diferite obstacole. Parafarea acordului va permite îmbunătăţirea situaţiei din Moldova, soluţionarea problemei cu Transnistria, deoarece, la fel ca şi Moldova, aceasta exportă produse pe piaţa europeană şi, din punctul de vedere al dezvoltării, toţi sînt egali, iar parafarea este posibilitatea de a obţine succes şi de a atinge scopurile puse în faţă", a spus reprezentantul UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?