Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Fără concert în PMAN de Ziua Națională a Tineretului

12 noi. 2013,, 15:03   Societate
3228 0
Foto: noi.md
Tradiționalul concert organizat anual în Piața Marii Adunări Naționale cu prilejul Zilei Naționale a Tineretului va fi înlocuit în acest an cu o altă acțiune. Potrivit Ministerului Tineretului și Sportului, este vorba despre o campanie de informare în rîndul tinerilor privind beneficiile parcursului european al R. Moldova, care va demara pe 17 noiembrie curent, transmite NOI.md.

Viceministrul Tineretului și Sportului, Sergiu Stanciu, spune că în acest sens mai mulți voluntari vor distribui materiale informative la universități și cămine. ”Nu am mers în piață să facem mare concert din mai multe motive. Este vorba despre o perioadă mai rece, care urmează să vină, apoi studenții s-ar putea să fie foarte ocupați cu alte activități sau să meargă la țară și riscăm să nu avem public în PMAN. Ca să nu repetăm erorile din anii trecuți, am hotărît să facem în mod intenționat o campanie informațională cu adevărat utilă tinerilor”, a declarat Sergiu Stanciu.

O altă acțiune importantă care este prilejuită de ZNT este Gala Tineretului, care urmează să se desfășoare în seara zilei de azi, 12 noiembrie. Ministrul tineretului și sportului, Octavian Bodișteanu, a anunțat că vor fi premiați 6 tineri activi în trei domenii. ”Este vorba despre domeniul cultural-artistic, tehnic-științific și activismul civic. Premiul mare este de 12 mii de lei. Deocamdată rămîne o surpriză cine sînt cîștigătorii. În total, pentru organizarea acestui eveniment s-au alocat 320 de mii de lei”, a precizat Octavian Bodișteanu.

Pe durata acestei săptămîni, în republică sînt preconizate a fi desfășurate 60 de acțiuni dedicate Zilei Naționale a Tineretului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?