X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

OMC: Tulpina virusului de poliomielită a nimerit în Siria din Pakistan

12 noi. 2013,, 11:00   Externe
2816 0
Foto: agerpres.ro
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat luni treisprezece cazuri de poliomielită în rîndul copiilor din nord-estul Siriei, confirmînd faptul că această contaminare este legată de o tulpină de virus venită din Pakistan, după cum a relatat France Presse.

13 cazuri de virus sălbatic poliomielitic de tip 1 (PVS1) au fost confirmate în Republica Arabă Siriană', a indicat OMS, într-un comunicat.

Secvențierea genetică a indicat o legătură 'cu un virus detectat în probe de mediu în Egipt, în decembrie 2012', din aceeași familie ca și virusul poliomielitic sălbatic detectat în Pakistan, se menționează în text.

În plus, tulpini din aceeași familie au fost detectate în rețeaua de canalizare din Israel, Cisiordania și Fîșia Gaza, în februarie 2013, amintește OMS în comunicat.

La 30 octombrie a.c., directorul general adjunct al OMS pentru poliomielită, Bruce Aylward, a furnizat date care indică faptul că virusul a ajuns în Siria pe cale terestră, ceea ce înseamnă că el prezintă un 'risc pentru întreaga regiune a Orientului Mijlociu'.

OMS și UNICEF (Fondul mondial al Națiunilor Unite pentru copii) au anunțat vineri că o campanie de vaccinare masivă este în curs de desfășurare în Siria și în alte șase țări din Orientul Mijlociu, vizînd protejarea a 20 de milioane de copii.

În Siria, această campanie își propune să imunizeze 1,6 milioane de copii împotriva poliomielitei, rubeolei, rujeolei și oreionului. Un focar de poliomielită în Siria nu a mai fost din 1999.

Avînd în vedere situația actuală din Republica Arabă Siriană, mișcările de populație și nivelul de imunizare în domeniile-cheie, riscul privind o nouă extindere a virusului sălbatic poliomielitic de tip 1 în întreaga regiune este considerat ridicat', afirmă OMS, precizînd că o alertă a fost declanșată pentru căutarea altor posibile cazuri de contaminare.

Mai mult de 120.000 de persoane au fost ucise în Siria în doi ani și jumătate de conflict și mai multe milioane au migrat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?