Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Ianukovici amenințat cu destituirea pentru "negocieri secrete" cu Putin

12 noi. 2013,, 02:57   Externe
6053 4
Foto: vdmsti.ru
Vizita președintelui ucrainean Victor Ianukovici la Kremlin, confirmată de purtătorul de cuvînt al lui Vladimir Putin a provocat scandal. În Ucraina șeful statului a fost acuzat practic de trădare, iar la o zi după discuțiile secrete de la Moscova, Ucraina, potrivit unor rapoarte neconfirmate, a refuzat de gazul rusesc.

Șeful fracțiunii de opoziție din Rada Supremă, Arsenii Iațeniuk, a cerut Ministerului de Externe al Ucrainei să ofere informșții cu privire la discuțiile de la Moscova, din 9 noiembrie, dintre președinții Ucrainei și Rusiei, Viktor Ianukovici și Vladimir Putin. Liderul ucrainean sîmbătă a vizitat capitala rusă și a discutat cu liderul FR relațiile economice și comerciale dintre cele două țări.

"Am solicitat Ministerului de Externe să ne informeze ce face pentru a doua oară șeful guvernului ucrainean în Rusia. Dacă este vorba despre negocieri secrete cu președintele altei țări, acesta este motivul direct pentru a-l pune sub acuzare, pentru că este trădare de stat", - a spus Iațeniuk la o reuniune a Comisiei parlamentare cu privire la asigurarea legislativă a activității organelor de drept.

Trebuie remarcat faptul că întîlnirea dintre Vladimir Putin și Viktor Ianukovici a avut loc pe fundalul difuzării informației că "Naftogaz din Ucraina", a încetat să cumpere gaze de la concernul "Gazprom" . Ucraina a încetat să mai cumpere gaze naturale din Rusia la 9 noiembrie, în ciuda faptului că la începutul lunii cumpăra gaze la nivelul de 9-10 milioane de metri cubi pe zi, ceea ce este de zece ori mai puțin decît volumul mediu zilnic de aprovizionare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?