X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Ambasada Rusiei din Polonia a fost atacată cu pietre şi cu sticle (Video)

12 noi. 2013,, 00:48   Externe
3556 0

Foto: noi.md

Protestatarii de dreapta din Varșovia au aruncat cu pietre și sticle în sediul Ambasadei Rusiei din Polonia. Polonia sărbătorește, astăzi, sfîrșitul Primului Război Mondial, această dată este considerată importantă pentru restaurarea statului polonez.

Pe de altă parte, după cum relatează Vocea Rusiei, "participanţii la Marşul Independenţei, organizat de organizaţii naţionaliste şi de extremă dreapta din Varşovia, au dat foc gheretei poliţiei şi unui buncăr cu gunoi din apropierea Ambasadei Rusiei, care se afla în drumul marşului. După cum a anunţat Ambasada Rusiei, teritoriul ei nu a fost afectat."

Potrivit purtătorului de cuvînt al diplomaţiei de la Varşovia, citat de aceeaşi publicaţie, MAE polonez regretă cele întîmplate. „Nu există justificări pentru agresori. Noi condamnăm încălcarea Convenţiei de la Viena”, a spus purtătorul de cuvînt.

Din cauza nerespectării ordinii publice, Primăria Varşoviei a decis să pună capăt în regim de urgenţă Marşului Independenţei, organizat de forţele poloneze de extremă dreapta, cărora li s-au alăturat cîteva zeci de mii de persoane, mai anunţă Voce Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?