Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Expert: Tactica PCRM este ”o mină bună într-un joc prost”

11 noi. 2013,, 17:06   Politică
4782 6
Foto: elldor.info
În cadrul protestului planificat pentru 21 noiembrie, membrii PCRM nu vor putea aduna un număr atît de mare de participanți, care să-l depășească pe cel al persoanelor aadunate în Piața Marii Adunări Naționale pe 3 noiembrie.

Declarația aparține analistului politic Viorel Cibotaru și a fost făcută pentru NOI.md, fiind solicitat să comenteze la ce s-ar putea aștepta Moldova în urma ultimatumului anunțat de PCRM.

“Declarația comuniștilor este ca ”хорошая мина при плохой игре” (o mină bună într-un joc prost – n.a.). După trei noiembrie, cînd s-a demonstrat masiv suportul populației pentru vectorul european, nu cred că azi PCRM poate mobiliza, în cifre comparabile, oameni împotriva vectorului european. Ei vor organiza niște acțiuni de protest și au tot dreptul să o facă în mod civilizat, nu este nici o problemă. Că aceasta nu este în interesul Republicii Moldova este absolut cert. Că aceste acțiuni vin să satisfacă interesele Federației Ruse, este un lucru cert pentru mine. Că vor împiedica parafarea documentului la Vilnius – categoric nu”, a spus expertul.

Membrii PCRM au dat un ultimatum guvernării, prin care solicită demiterea guvernului pînă pe 21 noiembrie. Daca acest lucru nu se va întîmpla, PCRM amenință cu un protest amplu în PMAN.

În același timp, unii politicieni consideră că acțiunea este o tentativă de zădărnicire a evenimentului de la Vilnius.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?