Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

La Haga a avut loc seminarul "Bruxelles împotriva Moscovei ?"

11 noi. 2013,, 03:05   Politică
4196 1
Foto: nr2.ru
Pe 8 noiembrie la Haga a avut loc seminarul "Bruxelles împotriva Moscovei?", unde reprwezentanții țărilor europene și specialiști de la Institutul de Relații Internaționale Clingendael au discutate abordări și aspecte ale cooperării UE cu Georgia, Republica Moldova și Ucraina, după semnarea și parafarea Acordului de parteneriat de asociere și zone de comerț liber la summit-ul de la Vilnius.

Vice-ministrul de Externe al Lituaniei Andrius Krivas, participant la seminar, a declarat că dorința Ucrainei, Moldovei și Georgiei să semneze și să parafeze acordul cu UE demonstrează reformele politice și economice puternice, aducîndu-le mai aproape de normele și standardele UE. "Dar numai semnarea și parafarea nu este suficientă pentru a asigura punerea în aplicare rapidă și eficientă a reformelor", - a spus Krivas.

Ministrul de stat al Georgiei pe problemele integrării europene și euro-atlantice Alexi Petriașvili, care deja de o săptămînă se află în turneu european și s-a întîlnit cu oficiali de top ai UE, a povestit participanților la seminar despre recentele alegeri din Georgia și procesele democratice din țară.

El a reiterat încă o dată declarația anterioară că calea Georgiei este drumul european și nu există niciun motiv de îndoială că aceasta este alegerea finală a poporului georgian.

S-a discutat, de asemenea, dinamica procesului de integrare a Georgiei, Ucrainei și Republicii Moldova în UE și NATO, precum și creșterea presiunii din partea Rusiei asupra țărilor participante la Parteneriatul Estic în ajunul summit-ului de la Vilnius.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?