X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Se pregăteşte o nouă suspendare a lui Traian Băsescu?

9 noi. 2013,, 13:30   Externe
3589 0
Foto : dw.de
Într-o declaraţie politică făcută în Senat, liberalul Sorin Roşca Stănescu îl acuză pe preşedintele Traian Basescu că ar fi spălat 7 milioane de euro în campania electorală pentru Preşedinţie din 2004.

Şarja lui SRS se succede proaspetelor ameninţări ale premierului Victor Ponta, care-i previziona şefului statului că nu va pleca pur şi simplu acasă de la Cotroceni, după încheierea mandatului, ci direct la vreun tribunal, pe undeva.

Sorin Roşca Stănescu aduce în sprijinul acuzaţiilor făcute copii de pe actele de transfer bancar care dovedesc că, prin încălcarea Legii nr. 43/2003 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, banii destinaţi candidatului Alianţei Dreptate şi Adevar (ADA) la preşedinţia României, au fost primiţi dintr-un cont din afara ţării, de la Laiki Bank din Cipru, de unde au fost transferaţi prin băncile Brown Brothers Harriman and Corporation şi Bank of Canton of California San Francisco, pentru a li se pierde urma. Şi că în final beneficiarul lor ar fi fost chiar Traian Băsescu.

Cum SRS nu a precizat un element capital, anume cui aparţinea contul de la Laiki Bank, fostul jurnalist de investigaţii de la ZIUA, Răzvan Savaliuc, a intrat şi el pe fir demonstrînd că acesta aparţinea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. Şi dovezile în acest sens au fost transmise instanţei chiar de către procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului General, pe 9 septembrie 2010, cînd s-a dispus arestarea lui Sorin Ovidiu Vântu pentru tăinuire şi favorizarea infractorului Nicolae Popa (devalizatorul FNI).

Lucrurile par din ce în ce mai limpezi, cu atît mai mult cu cît Sorin Ovidiu Vîntu a declarat în 2009 la Realitatea TV că, înaintea campaniei electorale din 2004, s-ar fi întîlnit, într-o parcare din Tâncăbeşti, cu Traian Băsescu, acesta cerîndu-i sprijinul total pentru a cîştiga alegerile. Traian Băsescu a mai fost cercetat de Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) pentru tranzacţii cu terenuri, făcute cu miliardarul asfaltator Costel Căşuneanu, pe vremea când era ministru al Transporturilor şi a fost scos basma curată. În ceea ce priveşte parchetele din România, caracteristica lor este aceea că au ajuns dependente de serviciile de informaţii şi 99% din dosarele penale se deschid sau se fac pierdute la ordin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?