Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ghimpu devine deputat neafiliat?

9 noi. 2013,, 02:54   Politică
9289 2
Foto: infoprut.ro
Cei cinci deputați liberali din grupul lui Mihai Ghimpu vor deveni parlamentari neafiliați, după ce ministerul Justiției va înregistra Partidul Liberal Reformator. Declarația a fost făcută de liderul deputaților liberali reformatori, Ion Hadîrcă, în cadrul unei emisiuni televizate.

„După înregistrarea oficială și la momentul constituirii după congresul de facto al partidului, noi avem tot dreptul să ne definitivăm ca fracțiune. Adică urmează procedurile legale, pentru că fracțiunea există. După aceasta, cei cinci deputați în frunte cu Ghimpu nu vor avea dreptul să se reconstituie ca fracțiune, dacă să vorbim juridic, aceștia vor fi deputați neafiliați. Sper că Ghimpu va avea suficient calm și înțelepciune să treacă peste asta”, a declarat Hadîrcă.
Hadîrcă susține că Mihai Ghimpu și partidul său au rămas fără membri, deoarece ”circa 2/3 din PL au ales PLR”, iar ”majoritatea covîrșitoare” a primarilor aleși pe listele liberalilor au trecut de partea reformatorilor.

Pe data de 12 mai curent, Ion Hadîrcă urmat de un grup de liberali s-a desolidarizat de conducerea Partidului Liberal. Mai tîrziu, Hadîrcă a participat la formarea unei noi coaliţii de guvernare, cu menţinerea reformatorilor liberali în actul de guvernare. De asemenea, una din funcțiile de vicepreședinte al Parlamentului a fost acordată liberal- reformatorilor, aceasta fiind ocupată de liberalul Oleg Bodrug.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?