X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Sondaj: R. Moldova este țara cu cel mai înalt nivel de corupție (VIDEO)

9 noi. 2013,, 13:00   Societate
5302 1
Foto : noi.md
R. Moldova rămîne a fi o țară coruptă susțin mai mulți locuitori ai Chișinăului intervievați de echipa NOI.md pe străzile orașului. Aceștia au subliniat că cele mai dese cazuri de mituire au loc în domeniul justiției.
Majoritatea respondenților au plasat pe locul doi după nivelul coruptibilității medicina, educația, vama și poliția. În același timp, unii au afirmat că în Moldova se ia mită în toate domeniile.
”Toți iau mită în toate sferele. Și eu am dat. Mi-a spus că nu-i obligatoriu să achit o taxă de intrare la grădiniță, dar ar fi de dorit să o dau. Iar dacă nu o dai, îți amintesc o săptămînă, două pînă dai suma solicitată. Eu am dat 1000 de lei”, a spus o doamnă din capitală.
O altă doamnă susține că astăzi oamenii sînt impuși să ia mită din cauza sărăciei care predomină. ”Toți iau mită. Cum să facă oamenii față cheltuielilor, cu ce să achite serviciile comunale? Fiica mea lucrează profesoară și ea are un salariu de 3 mii de lei. Acesta e salariu?”, s-a indignat femeia.
Justiţia şi poliţia sînt considerate instituţiile cele mai corupte în Moldova, ele fiind urmate de parlament şi partidele politice, arată datele Barometrul global al corupţiei 2013, lansat în vara acestui an de către Transparency International Moldova.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?