X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Sondaj: Peste 50% din respondenți cred că R.Moldova trebuie să parafeze Acordul de asociere cu UE (VIDEO)

9 noi. 2013,, 12:00   Politică
6760 14
Foto : noi.md
Atitudinea populaţiei R. Moldova față de parafarea la summitul de la Vilnius a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană este pozitivă. Cel puțin așa arată rezultatele unui sondaj prezentat în această săptămînă de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, transmite NOI.md.

Astfel, 52% dintre respondenți consideră că pentru R. Moldova este important şi foarte important să parafeze acest acord, 31% s-au declarat împotriva semnării tratatului, iar 17% încă nu şi-au format o opinie în acest sens.

Sondajul mai arată că 64% din populaţie doreşte să primească cît mai curînd facilităţi la regimul de vize pentru a călători în ţările UE, 9% – s-au pronunţat împotrivă, iar circa o pătrime nu şi-a format punctul de vedre la acest subiect.

Totodată, doar aproape o treime dintre respondenți se consideră suficient de bine informaţi ca să-şi facă o opinie despre Uniunea Europeană şi integrarea europeană a Republicii Moldova, în timp ce 71% consideră că ar trebui să fie mai bine informaţi despre efectele integrării în UE.

Studiul sociologic a fost desfăşurat în perioada 21octombrie – 2 noiembrie 2013 pe un eşantion de 1192 de respondenţi din 79 de localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a R. Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximă de + 2,8%.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?