Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

La Comrat a avut loc un miting la care a fost cerută demisia başcanului Găgăuziei

8 noi. 2013,, 10:12   Politică
4665 4
Foto : newscom.md
Mitingul în cadrul căruia a fost solicitată demisia Başcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal, a avut loc joi în centrul Comratului. La acesta au participat în jur de 2 mii de manifestanţi.

Potrivit Agenţiei "Infotag", purtătorul de cuvînt al primarului Comratului, Vasili Neicikoven, aceştia consideră că "başcanul este implicat în delapidarea surselor din buget şi a ajutorului umanitar din partea Rusiei".

Încercarea de a obţine demiterea lui Formuzal a fost întreprinsă încă în martie 2013. Atunci, prin intermediul deputatului Adunării Populare a autonomiei, Ivan Burduja, acestuia i-au fost aduse 11 acuzaţii, printre care uzurparea puterii, încălcări repetate ale legii, abuz în privinţa repartizării bugetului, furtul ajutorului umanitar, abuz de putere, uzurparea prerogativelor legislative a Adunării Populare.

Şeful autonomiei la rîndul său, consideră că toate acţiunile întreprinse împotriva persoanei sale sînt insuflate de către reprezentanţii PDM în AN, printre care primarul Comratului, Nicolai Dudoglo, şi preşedintele raionului Vulcăneşti, Serghei Cernev. Başcanul este convins că ei şi anturajul lor sînt coordonaţi de către liderii PDM de la Chişinău, iar cauza luptei cu acesta a devenit poziţia sa independentă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?