Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Noi încăierări VERBALE în parlament (VIDEO)

7 noi. 2013,, 11:29   Politică
4279 1
Foto: noi.md
Un nou motiv de încăierare verbală astăzi în cadrul plenului parlamentului. De această dată subiect de dispută a fost Revoluţia din Octombrie 1917, care este motiv de bucurie pentru deputații din partea PCRM, pe cînd partidele din Coaliția de Guvernare Pro-Europeană o tratează drept tragedie.

Disputa a început după ce deputații din coaliție, la propunerea liberal-democratului George Mocanu, au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor comunismului.

„Cu regret, cei din fracţiunea PCRM nu au învăţat istoria şi au depus flori la autorii foametei”, a remarcat George Mocanu.

La rîndul său, deputatul liberal Valeriu Munteanu a spus că “astăzi se marchează 96 de ani de la sîngeroasa revoluţie. „Din păcate, unii descendenţi politici mai poartă hamul Rusiei”, a afirmat Munteanu.

Replica membrilor PCRM nu s-a lăsat mult așteptată. Deputatul comunist Iurie Muntean a felicitat toţi deputaţii ”cu prilejul celei de-a 96 aniversări a Revoluţiei din Octombrie.

„Ura! Ura! Ura!”, a exclamat Muntean în aplauzele membrilor PCRM.

Și liderul PSRM, Igor Dodon, a împărtășit poziția PCRM, menționînd că în timpul acelei revoluții s-a luptat pentru libertate şi egalitate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?