Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Poliţia greacă antirevoltă EVACUEAZĂ sediul televiziunii naţionale ocupate de protestatari

7 noi. 2013,, 09:55   Externe
2291 0
Foto: romaniatv.net
Poliţia greacă antirevoltă a evacuat joi dimineaţa sediul fostei televiziuni naţionale ERT, ocupate din iunie de către jurnalişti concediaţi în urma deciziei brutale a Guvernului de a închide instituţia, considerată prea costisitoare într-o Grecie aflată în criză, relatează AFP.

Poliţia antirevoltă a pătruns în sediul fostei radiodifuziuni, situate la periferia de nord a Atenei, joi dimineaţa, a constatat un jurnalist AFP aflat la faţa locului. Alţi poliţişti au evacuat din birouri aproximativ 200 de persoane care protestau faţă de evacuare. Niciun incident sau confruntare nu s-au constatat, către ora 5.00 GMT (7.00, ora României), în timp ce forţele de poliţie continuau operaţiunea.

Un reprezentant al Sindicatului Pospert al angajaţilor ERT, Nikos Tsimbidas, a declarat pentru AFP că se afla în stare de arest. Agenţia de presă Ana a anunţat că poliţia a arestat alţi trei foşti angajaţi ERT, inclusiv pe liderul Pospert, jurnalistul Panagiotis Kalfagiannis, scrie Mediafax.

Potrivit presei locale, activiştii care se opun evacuării au venit la sediu după răspîndirea veştii, joi dimineaţa, cu privire la o evacuare iminentă. Angajaţi concediaţi ai ERT ocupă clădirea de cînd Guvernul a închis în mod brutal ERT, pe 11 iunie, concediind 2.600 de persoane. Această decizie a provocat o emoţie considerabilă, atît în Grecia, cît şi în străinătate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?