Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Mobilier școlar pentru copiii de la internatul din Orhei (FOTO)

6 noi. 2013,, 10:51   Societate
3915 0
Foto: noi.md
Internatul din Orhei pentru copii cu nevoi speciale a primit 450 de bănci școlare și scaune. Acțiunea umanitară a fost organizată de Fundația UNESCO ”Copii aflați în dificultate” și concernul german ”ZF”. Jocuri educative din partea organizației neguvernamentale austriece ”HOPEʼ87” au fost oferite în dar Centrului educațional pentru copii cu boli oncologice. Adjunctul secretarului general al Comisiei Naţionale pentru UNESCO în Republica Moldova, Luminița Drumea, care este și coordonator din partea Moldovei, a menționat că datorită cooperării europene a fost realizat acest proiect umanitar, în cadrul căruia copiii au primit mobilier școlar și jocuri. Concomitent, specialiștii concernului au efectuat testări ale unor noi elaborări în condiții de exploatare zilnică.

Șoferii s-au aflat în drum 11 zile, parcurgînd 5000 km pe teritoriul Germaniei, Austriei, Ungariei și României pînă au ajuns în Moldova.

Despre programul UNESCO ”Copii în dificultate”:

Din anul 1992, programul mondial al UNESCO ”Copii în dificultate” activează sub conducerea ambasadorului special al UNESCO, doctorul de onoare, Ute-Henriette Ohoven. În anul 2002, în baza acestui program a fost creată Fundația UNESCO ”Copii în dificultate”, lucrează activ pentru îndeplinirea scopului și misiunii UNESCO – de a ajuta. Fundația urmează principiile noii ordini de a asigura fiecărui copil acces la educație. În colaborare cu UNESCO, Comisia națională a Germaniei pentru UNESCO și organizațiile partenere, Fundația ”Copii în dificultate” stabilește și finanțează proiecte de asistență, precum și verifică utilizarea mijloacelor alocate. Prioritate se acordă educației generale și profesionale a copiilor și reintegrării lor în societate. De asemenea, fundația acordă ajutor în asigurarea asistenței medicale și psihologice copiilor aflați în dificultate. Activitatea fundației este axată pe acordarea asistenței copiilor și adolescenților în raioanele afectate de situații de criză și conflicte armate. Fundația este finanțată integral din donații, care sînt folosite pentru scopuri strict stabilite. Programul fundației este conceput pentru proiecte durabile. Pînă în prezent, în cadrul proiectelor fundației au primit asistență financiară peste 430 de proiecte în 98 de țări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?