X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Grecia, paralizată de GREVĂ

6 noi. 2013,, 10:30   Externe
2188 0
Foto: greecetoday.ru
Sindicatele din sectorul privat şi cel public au anunţat azi proteste de amploare faţă de politicile de austeritate impuse de creditorii internaţionali.

Manifestaţiile au pornit încă de marţi, cînd au avut loc mai multe incidente la sosirea oficialităţi FMI şi ai Băncii Central Europene.

Manifestanţii s-au adunat în faţa Ministerului de Finanţe pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de organismele internaţionale care îndeamnă la politici severe de austeritate. În plus, un bărbat a fost arestat după ce a aruncat cu un pumn de monede înspre maşina şefului misiunii diplomatice FMI în Grecia, potrivit România TV.

Liderii FMI şi ai Băncii Central Europene au fost nevoiţi apoi să părăsească clădirea pe la ieşirea de urgenţă pentru că protestatarii au blocat intrarea principală.

În plus, manifestanţilor din stradă li s-au alăturat şi cîţiva zeci de funcţionari care au blocat un etaj al Ministerului de Finanţe în semn de protest faţă de disponibilizările din sectorul public.

Incidentele de faţă vin pe fondul în care guvernul grec poartă negocieri pentru acordarea unei noi tranşe de ajutor de un miliard de euro. În schimb, grecii nici nu vor să audă de un nou împrumut şi ameninţă cu proteste de amploare. În acest sens, Ministerul român de Externe a avertizat cetăţenii români să evite centrul Atenei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?