Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Acuzații grave la adresa ex-premierului (VIDEO)

5 noi. 2013,, 15:45   Societate
5935 0
Foto: noi.md
Omul de afaceri Ion Gherman s-a pomenit în conflict cu legea după ce un fost client pe nume Vasile Vutcărău l-a dat în judecată, învinuindu-l că ar conduce o firmă fantomă. Familia bănuitului a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe inițiată de către Mișcarea Populară Antimafie că dosarul a fost fabricat de către acuzator din motive neîntemeiate cu susținerea unor oficiali de rang înalt, transmite NOI.md.

Soția omului de afaceri, Ala Gherman, susține că soțul său a fost condamnat pe nedrept la 12 ani de închisoare, în condițiile în care există documente care dovedesc că firma a fost înființată cu jumătate de an înainte ca acuzatorul să apeleze la serviciile ei. ”Au fabricat dosarul în baza unor documente inexistente. Soțul meu, care a deschis mii de locuri de muncă, este acuzat de escrocherie și înșelăciune. Vasile Vutcărău a spus că nu se va opri pînă cînd nu ne va pune la pămînt, lăudîndu-se că are influențe precum fostul premier Vlad Filat, ministrul agriculturii, Vasile Bumacov, și președintele CSJ, Mihai Poalelungi”, a precizat femeia.

Mai mult, fiul învinuitului, Paul Gherman, spune că imediat după reținerea tatălui a fost sunat de Vutcărău și impus să predea benevol proprietatea pentru a-i elibera părintele. ”Mi-a zis că are persoane influente care putea pune lucrurile la locul lor. Tatălui i-au fost încriminate prejudicii materiale și morale de 3 milioane de lei. Mai mult, au parvenit informații precum că avansarea de săptămîna trecută a judecătorului Liliana Catană are ca preț acel tîrg de trecere a proprietății noastre în proprietatea lui Vutcărău”, a precizat feciorul învinuitului.

Cea de a doua judecată pe acest caz urmează să se desfășoare mîine, 6 noiembrie, la Curtea de Apel Chișinău. Totodată, familia Gherman solicită persoanelor de rang înalt Vlad Filat, Vasile Bumacov și Mihai Poalelungi să vină cu o explicație publică privind acuzațiile de complicitate în acest caz.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?