Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Analist: R.Moldova are șanse reale să semneze în 10 luni Acordul de asociere cu UE

5 noi. 2013,, 12:34   Societate
2629 0
Foto: info-prim.md
Republica Moldova are șanse foarte mari ca în a doua jumătate a anului viitor să semneze Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, în condițiile în care acesta va fi parafat la summitul de la Vilnius. Opinia aparține analistului politic Ion Tăbîrță și a fost exprimată la solicitarea NOI.md în contextul declarației liderului democrat Marian Lupu la o emisiune televizată precum că R. Moldova ar putea semna acordul la finele lunii august 2014.

Ion Tăbîrță consideră că pentru ca lucrurile să meargă bine, pînă în august anul viitor R. Moldova trebuie să excludă toate restanțele existente la mai multe capitole. ”Avem de lucrat în cazul reformei justiției și procuraturii. Este nevoie să diminuăm la maximum corupția. De asemenea, avem un șir de reforme sociale precum cele din educație și sănătate. Atunci șansele Republicii Moldova să semneze în august 2014 Acordul de asociere sînt reale. Chiar și demnitarii externi au spus anterior acest lucru. Nu știu ce decizie cardinală ar trebui să se ia în cadrul UE ca acest acord să nu fie semnat”, a precizat analistul.

Totodată, Marian Lupu a declarat în cadrul aceleiași emisiuni că R. Moldova va parafa Acordul de asociere cu UE la sfîrşitul acestei luni la Vilnius. De asemenea, acesta nu exclude că pînă la finele anului viitor ar putea fi liberalizat și regimul de vize cu UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?