Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Patronatele bat alarma! Întreprinderile din economia informală sînt protejate de oameni politici

5 noi. 2013,, 11:43   Societate
2786 0
Foto: infomarket.md
Confederația Națională a Patronatelor din Moldova a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că mediul de afaceri traversează în prezent o perioadă critică, ca urmare a impozitării veniturilor și majorării numărului de zile de incapacitate temporară de muncă, transmite NOI.md.

Patronatele susțin că la baza acestei situații stau 14 constrîngeri. ”Sînt niște constatări ale unui studiu, care ne-au mirat și pe noi. De exemplu, 8 din 10 întreprinderi consideră că perioada de instabilitate politică afectează activitatea agenţilor economici. Apoi, 2 din 3 întreprinderi consideră corupţia drept un obstacol major în activitatea întreprinderilor, iar două treimi susțin că legăturile politice sînt necesare pentru a putea beneficia de susţinerea guvernării. Dacă vrei să ai afacere profitabilă, trebuie să ai relații bune cu politicul”, a precizat președintele CNPM, Leonid Cerescu.

În condițiile în care R. Moldova iese din criză, patronatele solicită guvernării să asigure condiţii de dezvoltare avantajoase pentru mediul de afaceri. ”Noi am elaborat în acest sens mai multe politici care au la bază cele mai iminente constrîngeri, care le vom prezenta în cadrul forumului. Tot atunci ne propunem să semnăm un memorandum de înţelegere între businessul legal din Moldova şi factorii de decizie privind un șir de obligațiuni pe marginea problemelor din mediul de afaceri”, a adăugat Leonid Cerescu.

Forumul oamenilor de afaceri urmează să se desfășoare pe 12 noiembrie curent. La forum sînt invitaţi în jur de o mie de participanţi. Vor fi invitaţi reprezentanţi ai preşedinţiei, parlamentului şi guvernului, ai misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, ale statelor care investesc în ţară, dar şi ale celor cu potenţial de investire.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?