Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Presa internaţională comentează mitingul din 3 noiembrie

5 noi. 2013,, 10:33   Societate
5727 9
Foto: ipn.md
Zeci de mii de oameni au susţinut integrarea europeană la Chişinău, scrie presa internaţională despre mitingul de duminică, 3 noiembrie, din Piaţa Marii Adunări Naţionale, transmite IPN.

Zeci de mii de moldoveni s-au adunat pentru a demonstra interesul lor faţă de Uniunea Europeană în centrul Chişinăului, notează „Associated press” în pagina electronică. Mitingul a fost organizat cu 2 săptămîni înainte de Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius pentru a demonstra speranţa Republicii Moldova de a semna Acordul de Asociere cu UE.

Agenţia de ştiri din Romînia „Mediafax” scrie că la miting au participat persoane venite din toate regiunile ţării, purtînd drapelul naţional, cel al Uniunii Europene sau pancarte uriaşe cu numele raionului din care proveneau.

Agenţia de ştiri din Ucraina „RBC” notează că în cadrul mitingului a fost semnată o declaraţie prin care autorităţile se obligă să reziste presiunilor naţionale şi internaţionale şi să nu se abată de la parcursul european al Republicii Moldova.

Agenţia de ştiri din Rusia „Regnum” scrie că opoziţia din Republica Moldova, dar şi reprezentanţii unor organizaţii ar fi declarat anterior că oamenii au fost aduşi cu forţa la manifestare, folosindu-se instrumentele administrative drept presiune asupra lor. Agenţia scrie că, potrivit organizatorilor, la acţiune au participat circa 100 de mii de oameni, iar, potrivit poliţiştilor, circa 60 de mii.

Mitingul de duminică, 3 noiembrie, a fost organizat de partidele din Coaliţia Pro-Europeană pentru a arăta că poporul moldovenesc alege calea europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?