Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Oficial ucrainean: Originalul Acordului de la Belovejskaia Pușcia nu se află nici în Rusia, nici în Ucraina, nici în Belarus

3 noi. 2013,, 02:56   Externe
3745 1
Foto: wikimedia.org
Originalul Acordului de la Belovejskaia Pușcia, care a marcat, de fapt, prăbușirea Uniunii Sovietice, nu s-au păstrat în arhivele niciunuia dintre statele care l-au semnat – nici în Rusia, nici în Ucraina, nici în Belarus. Acest lucru l-a declarat la 1 noiembrie, în cadrul unui briefing la Kiev, șefa Serviciului de Stat de Arhivă a Ucrainei, Olga Ginzburg, relatează IA REGNUM.

"Noi, la fel ca arhivele Agenției Federale de Arhivă din Rusia, și Departamentul de Arhive a Ministerului Justiției al Republicii Belarus, în mod constant primim solicitări de a pune la dispoziție, pentru familiarizare, originalul Acordului de la Belovejskaia Pușcia. Dar nu le putem satisface – nici în Ucraina, nici în Rusia, nici în Belarus nu se află originalul acestui document", - a declarat Olga Ginzburg.

Ea a mai spus că acesta nu este un caz izolat de pierdere a documentelor, dar nu a precizat care ar putea fi consecințele juridice ale pierderii acordului.

Acordul de la Belovejskaia Pușcia a fost semnat de către președinții Rusiei, Belarus și Ucrainei la 8 decembrie 1991. Documentul declara că Uniunea Sovietică ca realitate geopolitică a încetat să mai existe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?