X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

China te urmărește prin ceainicul tău

2 noi. 2013,, 03:06   Ştiinţă şi IT
5256 0
Fotо: 1tv.ru
Presa rusă susține că în aparatele electrocasnice din China au fost găsite microcipuri secrete, scrie Daily Mail.

Potrivit agenției de informații "Rosbalt", la Sankt Peterburg au fost depistate circa 20-30 de ceainice și fiare de călcat cu microcipuri care se adaptează la Wi-Fi și transmit date pe un server extern. Agenția face referință la reprezentantul brokerului vamal "Panimport".

"Această revelație a venit la scurt timp după ce UE a lansat o investigație, suspectînd că Rusia a plasat microfoane în cadourile delegaților la summit-ul G20, care a avut loc în septembrie la Sankt Peterburg, într- o încercare de a obține date de pe computerele și telefoanele lor", - observă publicația.

Potrivit publicației britanice on-line The Register, care a tradus articolul în limba engleză, este posibil de creat un microcip malware ascuns într- un ceainic. Transformatoare, care l-ar putea alimenta cu curent electric din rețeaua rusă de 220 de volți, de asemenea, există. Cu toate acestea, experții consideră puțin probabil că echipamentele de spionaj au fost descoperit din cauza "excesului de greutate" - este vorba despre cîteva grame, și puțin probabil ca așa o marfă ieftină să fie transportată pe calea aerului, notează publicația.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?