X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4028

Expert: Mitingul din 3 noiembrie este o încercare de a manipula societatea

1 noi. 2013,, 14:25   Societate
3615 0
Foto: rferl.org
Manifestaţia din 3 noiembrie, pe care planifică s-o organizeze partidele coaliţiei de guvernare în susţinerea integrării europene a Republicii Moldova, nu este altceva decît o încercare obraznică de a manipula societatea. De această părere este fostul ambasador al Republicii Moldova la ONU, Alexei Tulbure.

Solicitat de reporterul "Infotag", expertul a menţionat că "folosind resurse administrative, guvernarea încearcă să demonstreze că se bucură de susţinere în rîndul populaţiei".

"Este o decizie revoltătoare. La acţiuni de acest gen recurge, de regulă, opoziţia care nu are majoritate parlamentară, ministere, bani, resurse administrative. Guvernarea are alte mecanisme şi posibilităţi de a face ca oamenii să simtă schimbări în bine. Acum, însă, aceasta încearcă să compenseze lipsa de reforme prin miting, ceea ce este absurd. Valoarea acestei "demonstraţii de forţă" este egală cu zero", consideră Alexei Tulbure.

El afirmă că potrivit unor informaţii, partidele de la guvernare, PDM şi PLDM, şi-au luat angajamentul de a aduce în Piaţa Marii Adunări Naţionale cîte 1000 de persoane din fiecare raion.

"Este doar o încercare de a crea impresia că se bucură de susţinerea populaţiei. Însă, oamenii care vor participa la manifestaţie nu vor vota pentru ei la următoarele alegeri. Asta pentru că votul are loc în cabinele de vot, nu în piaţă", a spus Tulbure.

În opinia lui, toţi cei care vor veni duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale au tot dreptul să ceară demisia Guvernului care nu a făcut nimic pentru a apropia Moldova de UE.

"Dacă vin demnitari străini în ţară, asta nu înseamnă că am devenit mai europeni. Participanţii la manifestaţie au toate motivele să-i acuze pe cei de la tribună de sărăcia şi disperarea care domneşte în Moldova. De asemenea, ei pot fi acuzaţi de faptul că sînt principalii vinovaţi că ţara nu are realizări în direcţia integrării europene", a spus Tulbure.

Fostul ambasador la ONU afirmă că deşi susţine parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova, nu va ieşi duminică în centrul capitalei "pentru a nu fi folosit de guvernanţi în scopurile lor de spălare a propriei imagini".

"Eu vreau reforme serioase, dar nu declaraţii sterile despre integrare europeană. Sînt convins că cei care se acoperă cu aceste lozinci pro-europene nu au nimic în comun cu integrarea europeană", consideră Alexei Tulbure.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?