Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Avertismentul lui Timofti către comuniști

1 noi. 2013,, 11:53   Politică
24356 20
Foto: noi.md
Șeful statului, Nicolae Timofti, atenționează Partidul Comuniștilor să respecte legea în acțiunile pe care le întreprinde, în condițiile în care prima revoluție ”de catifea” a comuniștilor în Europa din 1989 s-a soldat cu dispariția lor de la conducere. Declarația a fost făcută aseară, în cadrul unei emisiuni la postul public național de televiziune, relatează NOI.md.

Nicolae Timofti susține că tot ce au întreprins pînă acum comuniștii, cu excepția acțiunilor din 7 aprilie 2009, se încadrează în limitele legii. ”Dar vreau să spun un lucru. Iată ei vorbesc de revoluția ”de catifea”. În Europa, dacă nu mă înșel, a fost prima dată aplicată în Cehoslovacia. Cu ce s-a terminat această revoluție ”de catifea”? A dispărut Partidul Comuniștilor de la conducerea acestui stat. Eu vreau sa-i previn pe toți să acționeze în limitele legii, să nu încalce drepturile altor cetățeni și s-o facă civilizat. Nu fac acest lucru pentru a-i speria, dar constat că sîntem o țară în care putem respecta legea”, a precizat președintele.

Amintim că, la sfîrșitul lunii septembrie curent, PCRM a inițiat un șir de acțiuni contra guvernării, parte a planului ”revoluției de catifea”, anunțată încă la începutul anului curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?