X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Ucraina a decis să deschidă un consulat în Transnistria

31 oct. 2013,, 10:08   Politică
3713 0
Foto: zn.ua
Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Leonid Kojara a adresat o cerere oficială primului-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă , privind deschiderea unui consulat al Ucrainei la Tiraspol.

" Noi considerăm acest pas ca un element important al consolidării încrederii în regiune ", - a declarat Kojara în cadrul conferinței OSCE privind măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare transnistreană, care are loc în orașul german Landshut ( Bavaria de Est ) .

Potrivit serviciului de presă al Ministerului ucrainean de Externe, la conferință s-au discutat principalele aspecte ale cooperării bilaterale dintre Ucraina și Republica Moldova, pregătirea pentru reuniunea la nivel înalt a "Parteneriatului Estic ", la Vilnius și pentru reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE de la Kiev.

Kozhara a apreciat decizia părții moldovenești de a schimbari în regulile de imigrare care creează condiții pentru libera circulație a cetățenilor din Transnistria și a subliniat importanța implementării rapide a deciziilor luate .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?