X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Vasile Zetia: Situaţia privind siguranţa şi calitatea produselor, dar şi a serviciilor continuă să se înrăutăţească

31 oct. 2013,, 09:00   Societate
4787 1
Foto: noi.md
"În Moldova, situaţia privind siguranţa şi calitatea produselor, dar şi a serviciilor continuă sa se înrăutăţească", consideră directorul companiei „TRANS-STANDARD”, Vasile Zetia.

În cadrul unui interviu acordat Agenţiei "Infotag", directorul companiei a menţionat că problemele din acest domeniu duc la înşelarea consumatorilor, intoxicaţii, accidente cu consecinţe letale, care au devenit o normalitate în viaţa noastră. "Principala modalitate utilizată în prezent în lupta cu acest flagel este identificarea şi sancţionarea persoanelor vinovate în fiecare caz.

Cu toate că ar trebui stabilite şi lichidate pricinile şi condiţiile care favorizează neregulile. De multe ori consumătorii sînt afectaţi din cauza lăcomiei antreprenorilor care în goană după profit nu doresc să investească mijloace financiare pentru calitatea şi siguranţa produselor, în alte cazuri suferim din cauza imprudenţei managerilor şi a personalului", spune directorul companiei.

Potrivit lui, drept rezultat al nepăsări faţă de consumator tot mai des au loc intoxicaţii în masă, diferite accidente tehnogene.

"În opinia mea, cauza principală de scădere a nivelului siguranţei consumatorului este lipsa controlului din partea statului asupra pieţii de desfacere a produselor şi serviciilor. Odată cu aderarea la Organizaţia Mondială a Comerţului, Republica Moldova şi-a deschis piaţa internă pentru tot felul de produse şi servicii, fără a organiza evaluarea conformităţii acestora la cerinţele esenţiale menite să protejeze viaţa şi sănătatea consumătorilor, a mediului ambiant", spune Vasile Zetia.

Compania „TRANS-STANDARD” este prima companie din Moldova care a fost autorizată să certifice companiile internaţionale în domeniul managementului calităţii, mediului ambiant, sănătăţii şi securităţii activităţii profesionale, siguranţei alimentelor şi siguranţei informaţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?