Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Partidul social-democrat solicită demisia lui Vitalie Marinuţa

30 oct. 2013,, 14:42   Societate
2960 0
Foto: noi.md
Partidul Social - Democrat din Moldova (PSDM) şi locuitorii Chişinăului au solicitat miercuri, la acţiunea de protest de lîngă Ministerul Apărării, demisia ministrului Vitalie Marinuţa.

În jur de 50 de oameni cu pancarte şi steaguri au scandat "Ministrul Apărării - demisionat!", "Marinuţa - moartea feciorilor noştri!".

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", preşedintele PSDM Victor Şelin a spus că, "înainte de a protesta, a fost cerută permisiunea familiei soldatului decedat".

"Incidente au fost cînd şi alţi funcţionari ocupau postul de ministru, dar nu nouă decesuri timp de cîţiva ani. Aşa ceva se întîmplă doar de cînd Vitalie Marinuţa este ministru", a spus acesta.

Potrivit lui Şelin, "Marinuţa este un ministru incompetent, care nu poate asigura siguranţa soldaţilor atît timp cît aceştia îndeplinesc serviciul militar".

Acesta consideră că "ministrul se ocupă cu orice numai nu cu obligaţiunile sale, de aceea militarii mor pe timp de pace".

"Este necesar de a face concluziile privitor la incidentul care a avut loc, de asemenea, privitor la situaţie în general, deoarece peştele se strică de la cap, iar în cazul ministrului apărării situaţia este una similară", a spus Şelin.

Locuitorii Chişinăului prezenţi la acţiunea de protest au spus că " atunci cînd ei îndeplineau serviciul militar, nu au existat cazuri de conflicte sau situaţii tragice cum se întîmplă în timpul de faţă".

După acţiunea de protest manifestanţii au lăsat la punctul de intrare adresarea către ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?