Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Plahotniuc neagă că a fost impus să se retragă din Parlament

29 oct. 2013,, 13:03   Politică
3006 4
Foto: moldnews.md
Prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, neagă că ar fi fost impus de Uniunea Europeană să renunțe la mandatul de deputat. În cadrul unui interviu pentru "Timpul", Plahotniuc a spus că Uniunea Europeană are la bază principii democratice de funcționare și nimeni de acolo nu și-ar permite să sugereze unui deputat din Republica Moldova așa ceva, transmite NOI.md.

“Liderii europeni au demonstrat de atîtea ori că îi respectă pe cetățenii noștri și nu și-ar permite niciodată să intervină, nici măcar cu sugestii, peste votul lor. Chiar în momentul în care interviul dvs. va fi publicat, eu voi fi la Bruxelles, împreună cu colegii de Coaliție, la o întîlnire cu oficiali europeni. Acolo se vor discuta lucruri pozitive pentru țara noastră, în special chestiuni ce țin de summitul de la Vilnius. Iată care este relația noastră cu UE, este una bazată pe sprijin și bună conlucrare, nimeni nu încearcă să impună cuiva vreun lucru sau altul”, a spus Plahotniuc.

Întrebat dacă la următoarele alegerii va mai candida la un nou mandat de deputat, Plahotniuc a răspuns: Nu am luat o decizie în acest sens și nici nu mă grăbesc să mă gîndesc la asta, mai avem multe de făcut pînă la alegeri. E mult prea devreme să începem de acum cu liste și candidaturi.

După ce a anunțat că pleacă din Parlament, unii experți nu au exclus ipoteza că acesta ar fi fost impus de Uniune Europeană sau chiar de colegii din partid.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?