X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Presa: Rusia a început să îngrădească Ucraina cu sîrmă ghimpată (VIDEO )

29 oct. 2013,, 02:04   Externe
4545 2
Foto: kharkov.ua
Grănicerii ruși au început să monteze îngrădiri din sîrma ghimpată la granița cu Ucraina, relatează canalul TV IRTA.

Aceste construcții au apărut, în special în regiunea Lugansk. Cînd anume s-a întîmplat, nu se specifică. Inițiativa rușilor nu i-a bucurat pe localnicii, care anterior traversau granița practic nestingherit. Adevărul este că mulți ucraineni din satele de la graniță au rude apropiate, care locuiesc de cealaltă parte a frontierei, iar accesul la ei a devenit acum mult mai dificil.

Potrivit postului TV, anterior Federația Rusă și Ucraina au convenit cu privire la instituirea unui regim simplificat de trecere a frontierei (pentru locuitorii din zonele de frontieră) în regiunea Lugansk , însă proiectul nu a fost pus în aplicare din cauza lipsei de fonduri.

Potrivit "Centrului strategiilor de transport", schimbarea situației în zona de frontieră ar putea fi legată de intenția Kievului să semneze acordul de asociere cu UE. Rusia a criticat în mod repetat aceste planuri, propunînd Ucrainei să devină membru cu drepturi depline al Uniunii vamale (în care are în prezent statut de observator).

Lungimea liniei terestre de frontieră ruso-ucraineană este de peste două mii de kilometri. Acordul privind demarcarea a fost semnat la 17 mai 2010 la Kiev de către miniștrii de externe ai celor două țări. În noiembrie 2012, în apropierea punctului de control Senikovka, regiunea Chernigov a fost instalat primul pilon de frontieră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?