X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Plahotniuc a făcut un pas calculat şi profitabil -expert

28 oct. 2013,, 12:01   Societate
4019 2
Foto: tribuna.md
Politicul şi omul de afaceri, Vlad Plahotniuc, care în prezent ocupă funcţia de prim-vicepreşedinte al PDM, a întreprins un pas calculat şi profitabil, - consideră politologul Vitalie Andrievschi, comentînd decizia lui Vlad Plahotniuc de a renunţa la funcţia de deputat în Parlament.

Solicitat de corespondentul "INFOTAG" expertul a presupus că "cu un astfel de pas neobişnuit, evident, este legat dorinţa lui Plahotniuc de a se ocupa de consolidarea partidului".

"Pînă la alegerile următoare a rămas aproximativ un an. Este necesar de a consolida poziţiile PDM. Îndeplinirea acestei sarcini şi prezenţa obligatorie în Parlament şi, respectiv, business este un lucru complicat. Pentru a reuşi, Plahotniuc s-a dezis de mandatul de deputat", a opinat Andrievschi.

Potrivit expertului, renunţînd la mandat, Plahotniuc într-o oarecare măsură îşi anunţă oponenţii că nu are de ce să se teamă.

"Decizia lui Plahotniuc este una neordinară pentru Moldova şi demonstrează că Plahotniuc pe lîngă siguranţa de sine mai are şi o gamă întreagă de instrumente pentru oponenţii săi politici", a constatat expertul.

Vlad Plahotniuc, conform unor surse sigure, a fost principalul sponsor a PCRM în perioada cînd acesta era la conducere 2001 - 2009.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?