X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

PCRM are de gînd să se alăture marşului coaliţiei de guvernare?

26 oct. 2013,, 12:00   Politică
7469 14
Foto: publika.md
Deputatul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Mark Tkaciuk îi îndeamnă pe cetăţeni să iasă în PMAN pe 3 noiembrie. Cel puţin, aceste concluzii pot fi trase dintr-o postare de pe pagina sa personală pe Facebook.

"Solicit un cuvînt în cadrul acțiunii din 3 noiembrie. Tovarăși, prieteni, colegi, domnilor, haideți pe 3 noiembrie în PMAN! Noi avem ce spune! „Cu zîmbetul pe față” ne vom lua rămas bun de la Guvernul Leancă! Așa cum spunea Karl Marx: „Omenirea, cu zîmbete, își ia rămas bun de la trecut", a scris el.

La acest apel al lui Mark Tkaciuk lansat în reţelele de socializare au reacţionat deja unii politicieni. Liderul Partidului Social-Democrat Victor Şelin a criticat această iniţiativă şi a îndemnat societatea să boicoteze toate demonstraţiile de masă în acea zi.

"Apel lui Tkaciuk să ieşim la 3 noiembrie în PMAN este un apel pentru un conflict civil, este o provocare şi o încercare de a se justifica pentru eşecul revoluţiei portocalii. Acesta ar fi o lovitură contra Uniunii Vamale şi Rusiei, pentru că totul va fi prezentat precum că PCRM acţionează după ordinele Moscovei! Cetăţenilor, adepţilor UE, şi cei care susţineţi Uniunea Eurasiatică, boicotaţi AIE antipopulară şi nebunii din conducerea AIE – ziua de 3 noiembrie să fie o zi a păcii!", a scris Victor Şelin pe pagina sa.

Recent, Partidul Comunist declarase în mod repetat despre intențiile sale de a organiza acţiuni în masă în noiembrie, în special, "marşul spre Chişinău", la care este planificată prezenţa a sute de oameni. Pe data de 3 noiembrie Coaliţia de guvernare adună populaţia la o masivă acţiune în PMAN în sprijinul vectorului european al Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?