Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

E dovedit: Aurul poate crește în copaci

26 oct. 2013,, 14:30   Ştiinţă şi IT
4140 0
Foto : segodnya.ua
Un grup de cercetători australieni au descoperit particule de aur în frunzele anumitor plante, informează cotidianul The Independent, citînd un articol din revista Nature Communications.

Existența acestui element chimic în frunzele de eucalipt indică faptul că sub acești arbori, undeva în adîncul pămîntului, s-ar putea afla un zăcămînt de aur. Descoperirea constituie o posibilitate unică în depistarea de noi resurse de minereuri.

Specialiștii centrului australian de cercetare Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) au explicat că aurul a ajuns în frunzele acestor plante prin intermediul rădăcinilor. Cu toate că s-au găsit particule minuscule din acest metal prețios, se poate afirma cu destulă certitudine că la o adîncime de cîteva zeci de metri se întinde un zăcămînt de aur.

„Eucaliptul este un fel de aspirator hidraulic, rădăcinile lui coboară zeci de metri în pămînt, de unde aduc apă, cu conținut de aur”, a explicat autorul studiului, Dr. Mel Lintern. „Frunzele pot fi folosite împreună cu alte instrumente ca metodă mult mai eficientă și ecologică pentru activitățile de prospectare. Dezvoltarea acestei direcții de depistare a minereurilor permite o reducere substanțială a cheltuielilor și asigură protecția mediului înconjurător”, a adăugat cercetatorul australian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?