Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Primarul de Chișinău avea doar de cîștigat de pe urma referendumului – declarație (VIDEO)

26 oct. 2013,, 12:30   Politică
4433 0
Foto : noi.md
Referendumul privind demiterea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă avea să eșueze dacă se ajungea să fie organizat. Declarația a fost făcută pentru NOI.md, de către consilierul independent din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Teodor Cîrnaț.
Alesul local susține că în urma acestui referendum Dorin Chirtoacă avea să se aleagă cu o puternică campanie electorală înainte de alegerile parlamentare și cele locale, iar locuitorii Chișinăului cu un haos total.

”Avînd în vedere practica anterioară a R. Moldova, primarul era convins că referendumul va eșua. Este inadmisibil să vină la vot 50% dintre alegători și cel puțin 189 de mii dintre aceștia să voteze pentru revocare. De aceea, 2-3 luni aveau să fie cheltuiți 23-25 de mii de lei în zadar, iar Dorin Chirtoacă avea să se alegă cu un cap de afișe pentru viitoarea campanie electorală. Ce aveam să obținem noi cei din Chișinău? Doar haos, anarhie și nesubordonare. O situație similară am avut în 2005 cînd primarul Serafim Urecheanu a pledat pentru funcția de deputat. Chiar dacă primarul avea să fie revocat din funcție, pînă la următoarele alegeri locale nu avea să se reușească organizarea de alegeri anticipate la nivel local”, a declarat Teodor Cîrnaț.

Săptămîna asta, în cadrul ședinței CMC a fost pus la vot un proiect de decizie privind inițierea unui referendum în legătură cu demiterea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă. Inițiativa a eșuat pe motiv că n-a acumulat numărul de voturi necesare din partea consilierilor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?