X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Companiile străine vor fi amendate pentru nerespectarea termenelor de reparații ale drumurilor Republicii Moldova

25 oct. 2013,, 11:28   Economie
3693 1
Foto: noi.md
Companiile străine care se ocupă de reabilitarea drumurilor naționale pe porţiunile Chișinău-Sărăteni și Sărăteni-Bălți vor fi amendate din cauza încălcării termenelor stabilite de finalizare a lucrărilor.

Suma amenzilor va constitui pînă la 10% din valoarea contractului, iar sumele finale ale acestora vor fi anunţate după darea în primire a tuturor lucrărilor, relatează NOI.md. Despre acest lucru a declarat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, în timpul unei întîlniri cu reprezentanții acestor companii referitor la finalizarea lucrărilor.

Conform anunţului făcut de serviciul de presă al departamentului de resort, dar şi potrivit informaţiilor oferite companiilor internaţionale, lucrările au fost finalizate pe majoritatea porţiunilor de drumuri. Totodată, una dintre companiile consorțiu - „Toto Costruzioni Generali în asociere cu Taddei Spa” ‒ mai lucrează pe un segment, urmînd să finalizeze lucrările într-o săptămînă.

Comisiile de recepţie vor evalua calitatea drumurilor reparate, iar ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a anunţat că segmentele de drum, pe care nu vor fi întruniţi parametrii de calitate, nu vor fi achitate. Lucrările vor fi refăcute din contul antreprenorului vizat. Potrivit lui, în baza rapoartelor comisiilor de recepţie va fi făcută evaluarea generală a îndeplinirii contractului din punct de vedere al întîrzierii, dar și a calităţii lucrărilor efectuate, iar cei care au încălcat termenii stabiliţi vor fi amendați. Suma penalizării va constitui pînă la 10% din valoarea contractului, însă suma finală va fi anunțată după primirea tuturor lucrărilor.

„În urma rapoartelor comisiilor de evaluare, va fi făcută o evaluare a executării condiţiilor contractuale generale sub aspect de întîrzieri şi calitate, iar cei care au depăşit termenii stabiliţi vor fi amendaţi. Mărimea penalităţilor aplicate este de pînă la 10% din costul contractului, dar suma finală va fi anunţată după recepţionarea tuturor lucrărilor”, a spus Vasile Botnari.

Ministrul a mai specificat că companiile care au admis întîrzieri sau nu au respectat standardele de calitate nu vor fi admise la alte licitaţii pentru reabilitarea drumurilor. Potrivit lui, din primăvară „vom deschide mai multe şantiere de reconstrucţie a drumurilor. În total, în anul 2014, este preconizată reabilitarea a cca 500 km de drumuri, dintre care 220 km vor fi dați în exploatare anul viitor, iar restul – în 2015”, a punctat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?