Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ex-vameş: Operaţiunea de arestare a colaboratorilor vămii Leuşeni a fost "de ochii lumii"

25 oct. 2013,, 03:00   Societate
10608 1
Foto: academiacatavencu.info
Ex-vameşul Veaceslav Balacci susţine că operaţiune de arestare a colaboratorilor Vămii "Leuşeni - Albiţa", şi a poliţiştilor de frontieră care activau acolo, operaţiune mult vehiculată în mass-media, a fost una "de ochii publicului". Balacci a scris aceasta în blogul său de la postul de televiziune privat PublikaTV.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG" vameşul a recunoscut că iniţial se bucurase considerînd că apropierea summit-ului de la Vilnius i-a făcut să se mişte chiar şi pe funcţionarii moldoveni cu obrazul gros.

Blogger-ul scrie că a rîs atunci cînd a aflat din presă despre sumele de mită de 20-50 euro de pe fiecare vehicul, menţionînd că, chiar şi din înregistrările video se văd în principal bancnote de 100 euro. Balacci atrage atenţia la faptul că şeful Direcţiei Securitate Internă a Serviciului Vamal (SV), Victor Pîrţac, şi-a făcut apariţia în faţa camerelor de filmat. Anume acesta este acuzat de Balacci că ar fi organizat schemele criminale de la SV.

"Cunoscînd realităţile din interiorul Vămii, constat că sintagma "operaţiune desfăşurată în comun cu Serviciul Vamal" înseamnă că despre operaţiunea Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Romîniei a fost prevenit dinainte şi şeful Direcţiei Securitate Internă a Vămii, Victor Pîrţac, una din persoanele-cheie în lanţul schemelor de corupţie de la Vamă", a scris Balacci, relevînd faptul că "cu ceva timp în urmă a fost schimbat şeful Biroului Vamal Leuşeni, de la 1 octombrie fiind operată şi o rotaţie de resurse umane de amploare, la Postul vamal Leuşeni fiind trimişi cu forţa vameşi care anterior nu au activat acolo, preponderent tineri", deveniţi, în fond "carne de tun" pentru structurile de forţă.

"INFOTAG" precizează: 32 de vameşi şi poliţişti de frontieră au fost arestaţi marţi în timpul unei operaţiuni speciale de către colaboratorii CNA la Vama Leuşeni. Toţi sunt suspectaţi că le-au perceput taxe sistematice transportatorilor moldoveni din ţările Europei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?