X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Corina Fusu caută dreptate în Parlament

24 oct. 2013,, 11:00   Societate
4263 1
Foto: noi.md
Deputatul Partidului Liberal din Republica Moldova, Corina Fusu, este indignată de o hotărîre a Parlamentului din data de 30 septembrie, care prevede modificarea componenței delegației Republicii Moldova la APCE. În cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, Corina Fusu a spus că a fost exclusă din această delegație, însă conform Regulamentului APCE mandatul său încă nu s-a încheiat. Corina Fusu a prezentat un document jurnaliștilor în care se menționează că mandatul membrilor și supleanților expiră la data deschiderii sesiunii ordinare următoare.

Potrivit lui Fusu, în cazul în care un loc devine vacant în urma decesului sau demisiei, acesta poate fi ocupat cu titlu provizoriu în cadrul Adunării de către un supleant și în Comisie de un alt membru sau supleant, de aceeași naționalitate, pînă la o nouă nominalizare în cadrul delegației naționale împuternicite.

“Acest lucru s-a făcut contrar regulamentului Parlamentului. Cineva s-a grăbit să mă excludă din această delegație. Rog președintele Parlamentului să remedieze această problemă, care sper să nu fie una politică”, a spus Corina Fusu.

La rîndul lui, președintele Parlamentului, Igor Corman, a spus că va examina solicitarea Corinei Fusu.

Anterior Parlamentul a încercat să o excludă pe Corina Fusu din Comisia Parlamentară din care face parte, la inițiativa liberal-reformatorilor. Propunerea acestora însă nu a fost susținută de majoritatea deputaților, nici prima, nici a doua oară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?