X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Reșetnicov: Guvernul Leancă a devenit un executor orb al indicațiilor Occidentului

23 oct. 2013,, 02:04   Politică
3363 3
Foto: trm.md
Constatarea a fost făcută marți, 22 octombrie, de deputatul PCRM, Artur Reșetnicov, după ce majoritatea parlamentară a decis păstrarea Guvernului Leancă, acuzat de trădarea intereselor naționale și divizarea țării pe Nistru.

Deputatul a constatat că ”examinarea moțiunii de cenzură a demonstrat din nou că propunerea de a instala posturi de frontieră și de fapt, de a diviza Moldova în două, nu a venit de la Chișinău”.

”Guvernul de la Chișinău s-a dovedit a fi un executor al comenzii care a venit din Occident, visul UE este de a folosi Republica Moldova ca pe o zonă sanitară, o zonă de carantină la frontiera Uniunii Europene între Vest și Est. Cu regret, Guvernul Leancă a devenit un executor orb al indicațiilor care vin din Bruxelles și din București, pentru că ideea divizării Republicii Moldova este salutată și aplaudată la București, mai ales de cei care doresc realizarea proiectului România Mare, adică distrugerea statalității Republicii Moldova în condițiile în care Moldova nu are recunoașterea frontierei pe Prut de către vecinul stat România”, a declarat Artur Reșetnicov.

Deputatul a mai menționat că ”încercarea de a camufla divizarea Republicii Moldova, pierderea teritoriilor, pămînturilor și cetățenilor din stînga Nistrului prin jonglarea denumirilor ”posturi migraționale”, nu este altceva decît lașitatea guvernării de la Chișinău”. ”Este evident, că prin instalarea acestor posturi de control și de frontieră, guvernanții cedează benevol acest teritoriu și procedează atît contrar Constituției, art.1 și 3, dar și contrar intereselor naționale ale Republicii Moldova, deoarece teritoriul este inalienabil”, a specificat legislatorul.

Potrivit sursei citate, ”modalitatea în care a fost astăzi dezbătută moțiunea de cenzură și plecarea subită a șefului Executivului demonstrează încă o dată că ei sunt fricoși, guvernanții se tem de vocea care răsună în Parlament și întreaga țară, noi, comuniștii, împreună cu tot poporul nu vom ceda, vom lupta pentru demisia actualei guvernări”, a mai declarat deputatul PCRM.

Parlamentul a examinat marți, 22 octombrie, o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Leancă, înaintat de fracțiunea PCRM. Autorii moțiunii acuzau Executivul de acțiuni îndreptate spre divizarea Moldovei pe Nistru prin instalarea punctelor migraționale de control, dar și de cedarea teritoriului și trădarea de țară.

Majoritatea parlamentară a decis păstrarea Guvernului Leancă și continuarea mandatului acestuia, inițiativa PCRM întrunind doar 36 de voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?