Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Țîrdea: Acțiunile comuniștilor vor culmina cu un marș spre Chișinău

22 oct. 2013,, 17:45   Societate
5425 2
Foto: puls.md
Următorul pas al comuniștilor va fi marșul spre Chișinău. De această părere este analistul, Bogdan Țîrdea, care consideră că prin moțiunile lor de cenzură comuniștii aveau ca scop să compromită la maximum actualul Guvern și să aplice puterii două lovituri, după care să continue ”revoluția de catifea”.

”Prin prima moțiune de cenzură ei au dorit să arate că Guvernul este compromis și implicat în privatizări netransparente ale Băncii de Economii și Aeroportului Internațional Chișinău. Respectiv, comuniștii au dorit să arate că Guvernul Leancă este o proiecţie al Guvernului AIE-2, care a fost demis pentru acte de corupție. A doua moțiune a fost legată de trădarea intereselor naționale. În acest caz comuniștii au dorit să denote că Guvernul este nu doar corupt, ci și trădează interesele naționale prin instaurarea posturilor migraționale nu la hotar, ci în interiorul țării, ceea ce înseamnă, în principiu, divizarea statului”, a menționat Țîrdea.

Totodată, în opinia analistului, ”comuniștii au folosit tribuna Parlamentului de două ori pentru a face un show tare de tot pentru toată țara ca să arate toate punctele slabe ale Cabinetului de Miniştri și pentru a ataca Guvernul Coaliției Pro-european frontal”. ”Căci realmente, ei nu au fi avut șanse să demită Guvernul, deoarece nu aveau voturile necesare. Trebuia compromis la maximum Guvernul, pentru ca apoi să fie aplicată o lovitură frontală”, a menționat politologul.

În opinia lui Țîrdea, etapa finală a acțiunilor comuniștilor va fi organizarea unui marș spre Chișinău. ”Revoluția de catifea continuă în mod ascendent, deoarece mai departe, comuniștii, în primul rînd, vor organiza marșul, iar în al doilea rînd – vor încerca să creeze un forum comun, care va întruni toate formațiunile de stînga în scopul de a arăta că întreaga societate este împotriva actualei puteri. Acțiunile de protest vor avea o calea ascendentă și comuniștii vor uni în jurul lor electoratul nemulțumit, pe de o parte, și partidele de stînga de opoziție, pe de altă parte”, a conchis Bogdan Țîrdea.

Astăzi Parlamentul a respins și a doua moțiune de cenzură înaintată de PCRM împotriva Guvernului..
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?