Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Au fost reținuți peste 30 de colaboratori vamali și polițiști de frontieră de la punctul Leușeni-Albița

22 oct. 2013,, 15:39   Societate
4232 0
Foto: border.gov.md
În urma perchezițiilor efectuate la punctul de trecere Leușeni-Albița, astăzi, au fost reținuți 32 de colaboratori vamali și polițiști de frontieră, suspectați de corupție pasivă. De asemenea, au fost ridicați zeci de mii de euro, au anunțat ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii de la anticorupție.

”Perchezițiile au început astăzi, la 06.30 și s-au desfășurat în 27 de birouri și 53 de locuințe ale colaboratorilor vămii. Au fost reținuți 19 vameși și 13 polițiști de frontieră”, a comunicat șeful Direcției de urmărire penală, Bogdan Zumbreanu.

Potrivit procurorului Eduard Harujen, au fost percheziționate și automobilele vameșilor. ”Acolo am depistat peste 100 de mii de lei. În urma unei operațiuni complexe au fost ridicați zeci de mii de euro și dolari”, a precizat Harujen.

Potrivit procurorilor, persoanele reținute pe parcursul anchetei vor fi rechemate din funcție. În cazul în care vina suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă pînă la 10 ani de detenție. Procurorii au la dispoziție 72 de ore pentru a înainta acuzații.

Operațiunea de astăzi s-a desfășurat în cadrul anchetei inițiate în mai curent. La operațiune au participat agenți sub acoperire, în colaborare cu colegi din România.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?