X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Mama Doinei Aldea-Teodorovici îşi exprimă regretul că în Moldova nu există un muzeu al artiştilor plecaţi din viaţă

18 oct. 2013,, 10:30   Societate
3961 0
Foto: unica.md
Eugenia Marin, mama regretatei interprete Doina Aldea-Teodorovici, îşi exprimă regretul că în Moldova nu poate fi inaugurat un muzeu în memoria artiştilor plecaţi din viaţă.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Eugenia Marin a menţionat joi, în cadrul unei conferinţe de presă că a solicitat în repetate rînduri primăriei mun. Chişinău, Ministerului Culturii, Uniunii Compozitorilor să identifice posibilităţi pentru a crea un astfel de muzeu, însă fără rezultat.

"Îmi pare rău că nu putem deschide un astfel de muzeu la Chişinău. Nu am găsit susţinere din partea nimănui şi mă doare acest lucru. Am spus tuturor, că nu doresc ca acesta să fie doar un muzeu al Doinei şi lui Ion Aldea-Teodorovici. Îmi doresc ca el să fie un muzeu al tuturor interpreţilor şi compozitorilor noştri care au plecat din viaţă, unde să se regăsească fotografii din viaţa şi activitatea lor, înregistrări audio şi video. Un om trăieşte atît timp cît el trăieşte în memoria noastră", a afirmat Eugenia Marin.

În acelaşi timp, ea şi-a exprimat bucuria că un muzeu în memoria Doinei şi Ion Aldea-Teodorovici a fost inaugurat în oraşul Melitopol, Ucraina.

"Acesta este un muzeu viu, pentru că acolo sînt organizate diferite lecţii şi prezentări, se ascultă piesele Doinei şi lui Ion, se promovează creaţia lor în rîndul tinerei generaţii. Rectorul Universităţii din Melitopol mi-a spus că Doina şi Ion demult nu mai sînt copiii mei. Ei sînt copiii lumii", a spus Eugenia Marin.

Interpreţii Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au decedat în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992 în urma unui tragic accident în România. În acest an, pe 15 noiembrie, Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit 55 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?