Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Iurie Muntean: Unii deputații ai coaliției vor vota demiterea guvernului Leancă

17 oct. 2013,, 01:50   Politică
3287 2
Foto: 1tv.ru
Printre deputaţii din partea partidelor din Coaliţia pentru guvernare Pro-Europeană sînt din cei dispuşi să susţină iniţiativa comuniştilor de a înainta o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului de miniştri. Declaraţia a fost făcută miercuri de deputatul din fracţiunea Partidului Comuniştilor, Iurie Muntean, după şedinţa Biroului permanent al Parlamentului.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", deputatul comunist este convins că există toate şansele ca moţiunea de cenzură să fie votată, "iar aceasta va însemna că în ţară au mai rămas adepţi ai valorilor democratice".

"Mai curînd, deputaţii din partea majorităţii aflate la guvernare vor refuza să susţină această iniţiativă, în pofida faptului că mulţi dintre ei conştientizează necesitatea de demitere a Guvernului, membri ai căruia au fost învinuiţi de corupţie. Este vorba despre deputaţi din toate fracţiunile parlamentare", a spus acesta. Potrivit lui Iurie Muntean, "numărul deputaţilor care susţin moţiunea de cenzură, inclusiv din fracţiunea PCRM, constituie circa 60 de persoane şi este important ca mîine să nu renunţe la intenţiile lor".

La rîndul lor, vicepreşedintele Parlamentului, Adrian Candu şi liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, consideră declaraţia lui Muntean "un vis care nu are şanse de realizare".

"Noi i-am exprimat vot de încredere guvernului şi nu intenţionăm să renunţăm la el. Comuniştii vor să consume timpul în dezbateri şi discursuri de la tribuna parlamentului, să-şi expună speculaţiile şi să aducă învinuiri Guvernului", consideră Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?