Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

41 de intersecții din Chișinău vor fi monitorizate de centrul de monitorizare a traficului

16 oct. 2013,, 13:05   Societate
4112 0
Foto: noi.md
Astăzi a avut loc ceremonia de lansare a Centrului de Monitorizare și Control Trafic, menit să monitorizeze traficul şi ordinea publică la 41 de intersecţii din municipiul Chişinău. În cadrul ceremoniei a fost prezentat sistemul de monitorizare, care permite captarea numărului de înmatriculare a automobilelor ce trec prin zona de supraveghere, inclusiv imaginea şoferului, și stabilirea vitezei medii de deplasare a mijlocului de transport.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Iurie Leancă a salutat inițiativa. „Noul sistem de monitorizare şi control a traficului va disciplina participanţii la trafic, va reduce numărul încălcărilor, ceea ce înseamnă mai puţine accidente şi mai multe vieți omenești salvate. Un alt efect pozitiv ar fi diminuarea riscului de corupție – cu camera nu te poți înțelege”, a declarat Iurie Leancă.

Pentru reușita acestui proiect, premierul a mulțumit guvernului chinez și ex-prim-ministrului Vlad Filat, prezent și el la eveniment, care în 2011 au încheiat un contract privind susținerea financiară sub formă de grant.

După ce a făcut o plimbare prin noul centru de monitorizare, Iurie Leancă a declarat jurnaliștilor: „Este un sistem transparent, astfel încît nimeni nu va mai putea contesta că a depășit viteza sau că a încălcat regulile de circulație”.

Pînă la sfîrșitul anului urmează să fie instalate alte 39 de camere de supraveghere, iar pînă în 2015 proiectul va fi extins în toata țara.

Guvernul chinez a oferit un grant în mărime de 4,5 milioane de dolari, iar Guvernul Republicii Moldova – 6,5 milioane de lei pentru lucrări de montare, construcţie și telecomunicaţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?